28.09.2018 w 13VIP.pl 4Home&Kitchen odbyło się gotowanie na mistrzowskim poziomie z marką Elektrolux.

Niebywałe spotkanie kulinarne poprowadził ceniony szef kuchni Julian Karewicz. Na doskonałych sprzętach marki Electrolux przygotowaliśmy dania które uczestnicy wspominają do dziś!

  • Tatar z łososia podany z sousvide’owanymi w soku pomarańczowym burakami i ogórkiem wasabi przygotowaliśmy w szufladzie do próżniowego pakowania oraz sous vide w piekarniku.
  • Krem z pieczonych pomidorków cherry z chipsami z parmezanu z dodatkiem czarnej bazylii to prawdziwy HIT! Nigdy, żadna zupa, żaden krem nie zebrał tylu zachwytów co ten! Do przygotowania kremu z pomidorków użyliśmy Piekarnika i turbo Grilla. 
  • Sousvide’owana w sosie teriyaki pierś kurczaka podana z ryżem kokosowym oraz salsą z ananasa, chilli i kolendry. Jesteśmy pewni, że smak piersi kurczaka z sosem skradłby Wasze podniebienia! Do przygotowania tego dania użyliśmy oczywiście pakowarki próżniowej, funkcji sous vide.
  • Deser zachwycił wszystkich uczestników spotkania. Czekoladowy fondant z lodami waniliowymi, jesiennymi malinami i mięta. Pieczenie z wtryskiem pary, nadało deserowi idealny smak i teksturę.

Salon 4Home&Kitchen organizował wydarzenie w Podlaska Akademia Kulinarna przy ul. Kawaleryjskiej 4C.
Spotkanie poprowadził Julian Karewicz – współautor książki „Przepisy i Opowieści” oraz właściciel bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl.

Foto: Wideofilmowanie Białystok – Fotograf Białystok – Sigma Video Studio.


Wyprzedaż ekspozycji Spotkanie kulinarne z szefem kuchni Miele - Adamem Michalskim