Gościem szefa kuchni Bartosz Łukaszewicz Chef  był Rafał Kamiński – “Roofi”. Współzałożyciel znanej w całej Polsce formacji tanecznej Fair Play Crew‍, współorganizator Fair Play Dance Camp – największego w Europie tanecznego obozu edukacyjnego. Juror w programie tanecznym World of Dance, a od niedawna także … raper. Kucharz i jego gość porozmawiają o modzie na taniec, o tym jak to jest oceniać i być ocenianym, a także o najnowszym projekcie muzycznym najbardziej znanych tancerzy z Podlasia. Danie: Fish & Chips, czyli ryba w cieście piwnym z domowymi frytkami i sosem tatarskim. Zapraszamy także na bakstage!      

Czytaj więcej

Zapraszamy do obejrzenia kolejnych odcinków programu kulinarnego Gotowanie z 13VIP. Gośćmi byli Ryszard Doliński oraz Michał “Cira” Ciruk. Gościem szefa kuchni Bartka Łukaszewicza jest Ryszard Doliński. Znakomity aktor, od ponad 35 lat związany z Białostockim Teatrem Lalek. Wielokrotnie mogliśmy go zobaczyć także na wielkim ekranie. Niezwykła osobowość, dusza towarzystwa i jak się okazuje… doskonały kucharz. Rolę drugoplanową zagrała wątróbka. Kucharz i jego gość przygotowali pasztet z wątróbki oraz dodatki: chutney z dyni i jabłka, a także piklowana cebula i grzyby shimeji. Kolejnym gościem szefa kuchni Bartka Łukaszewicza jest Michał “Cira” Ciruk. Raper, poeta, z polską sceną muzyczną związany od 15 lat.Współtwórca zespołów Panorama Paru Faktów i Fama Familia. Dziś działający głównie jako […]

Czytaj więcej

            Boże Narodzenie to przede wszystkim czas spotkań z najbliższymi. Podpowiadamy, jak udekorować świąteczny stół, by zachwycić wszystkich gości. W każdym domu unosi się wtedy zapach goździków z wigilijnego kompotu, na patelni skwierczy wigilijny karp, a pierogi z kapustą czekają, kto w tym roku pobije rodzinny rekord i zje ich najwięcej. Każdy z tych specjałów zasługuje na najpiękniejszą oprawę. Śnieżnobiały obrus, rodowe sztućce wyciągane tylko na szczególne okazje oraz zastawa stołowa, wyjątkowa, niepowtarzalna i odświętna. Kolekcja świąteczna Villeroy&Boch to zastawa, która z pewnością nada każdemu świątecznemu stołowi szczególnego, uroczystego charakteru. Uwielbiamy w niej to, że świąteczne talerze są udekorowane zielonymi gałązkami świerkowymi, ołowianymi żołnierzykami, bombkami, czy gwiazdkami. Salaterki oraz półmiski […]

Czytaj więcej

Z przyjemnością informujemy, że do naszej oferty dołącza kolejna marka – niemiecka firma Kuhlmann.   Firma Kuhlmann została stworzona w  1923 przez braci Roberta i Wilhelma Kuhlmanna. Przez lata budowała swoją solidną pozycję w branży, doskonale cechując się jakością “made in Germany”. Meble kuchenne wyróżniają się niemiecką jakością, ponadczasowym design, połączeniem klasycznej kuchni z nowoczesnymi rozwiązaniami. Klientów nieustannie zachwyca najwyższa jakość, niespotykane dekory, optymalne wykorzystanie przestrzeni i rozwiązania pozwalające stworzyć idealną kuchnię. Oferta niemieckiej marki Kuhlmann dostępna jest w Salonie 4Home&Kitchen, ul. Kawaleryjska 4C, Białystok.    

Czytaj więcej

Z wielką przyjemnością zapraszamy na nowy cykl kulinarny GOTOWANIE Z 13VIP. Gospodarzem programu jest młody i utalentowany szef kuchni Bartosz Łukaszewicz! Gośćmi programu będą osoby znane ze świata kultury, rozrywki, sportu i polityki. Kogo zaprosi do swojego programu? Gdzie zdobył doświadczenie? Czego nauczyła go praca w Chinach? Co sądzi o polskiej kulturze jedzenia, a w końcu – gdzie dziś możemy spróbować jego dań? W pilotażowym odcinku nowego cyklu GOTOWANIE Z 13VIP, na te i wiele innych pytań wyjątkowo odpowiada gospodarz programu – szef kuchni Bartosz Łukaszewicz. Zapraszamy Was na wyjątkową kulinarną rozrywkę z wywiadami, najlepszymi przepisami i kuchennymi ciekawostkami!     Zapraszamy także za kulisy powstawania programu.    

Czytaj więcej

Niezwykłe spotkanie kulinarne z szefem kuchni Miele – Adamem Michalskim! 26.10 godz. w naszym salonie na ul. Kawaleryjskiej 4 C, szef kuchni marki Miele poprowadził pokaz kulinarny na sprzętach marki Miele. Menu spotkania kulinarnego było imponujące m.in. krewetki Black Tiger flambirowane ginem w nucie masła czosnkowego i limonki, filet z kaczki barberyjskiej przygotowany metodą sous vide pod sosem z borowików duszonych w czerwonym winie, z pieczonym w ziołach batatami i inne wspaniałe dania. Jak podsumował spotkanie sam szef Adam Michalski – “Zaproszeni goście byli niezwykle zaangażowani w powstawanie każdego dania, oraz świadomie zainteresowani techniką przygotowania oraz tajnikami kulinarnymi. To najlepszy sposób na pokazanie wszystkich możliwości naszego sprzętu”  Sprzęty marki Miele dostępne są […]

Czytaj więcej

Do -40% okapy, płyty, baterie, piekarniki, zmywarki, ekspresy do kawy, kuchenki wolnostojące, chłodziarko-zamrażarki…