Zapraszamy do obejrzenia kolejnych odcinków programu kulinarnego Gotowanie z 13VIP. Gośćmi byli Ryszard Doliński oraz Michał „Cira” Ciruk

Gościem szefa kuchni Bartka Łukaszewicza jest Ryszard Doliński. Znakomity aktor, od ponad 35 lat związany z Białostockim Teatrem Lalek. Wielokrotnie mogliśmy go zobaczyć także na wielkim ekranie. Niezwykła osobowość, dusza towarzystwa i jak się okazuje… doskonały kucharz. Rolę drugoplanową zagrała wątróbka. Kucharz i jego gość przygotowali pasztet z wątróbki oraz dodatki: chutney z dyni i jabłka, a także piklowana cebula i grzyby shimeji.

Kolejnym gościem szefa kuchni Bartka Łukaszewicza jest Michał „Cira” Ciruk. Raper, poeta, z polską sceną muzyczną związany od 15 lat.Współtwórca zespołów Panorama Paru Faktów i Fama Familia. Dziś działający głównie jako artysta solowy. Kucharz i jego gość porozmawiają o najnowszych planach muzycznych rapera, o tym jak postrzega dzisiejszą lokalną scenę hip-hopową, a także o jego zamiłowaniu do grzybów. Danie: bycze jądra z grzybami i ciecierzycą. Podane z pietruszką i pełnoziarnistym chlebem.

A teraz zapraszamy na backstage z gotowania!


Jak udekorować świąteczny stół? Relacja z imprezy - Hollywood style party